Deelnemen

Over de cursus

Doel
Het doel is om als docent of schoolleider vriendelijk en duidelijk te zijn én te blijven, ook tijdens het bijsturen.

Doelgroep
Iedere leerkracht, docent (PO, VO, MBO, HBO) schoolleider of OOP’er kan deelnemen aan de cursus en het bijbehorende natraject. Deze cursus is ook geschikt voor het beroepsonderwijs, voor zij-instromers en voor studenten van lerarenopleidingen.

Duur 
4,5 uur
Persoonlijk natraject: zes maanden.

Inhoud
Een aantal onderwerpen komen aan de orde die bijdragen aan het verbeteren van de sfeer in de klas, aan de taakgerichtheid van de leerlingen en aan de samenwerking binnen de school. Deze onderwerpen vallen uiteen in twee groepen: orde maken en orde houden. Bij deze onderwerpen spelen deze vragen een rol:

  • Wat brengt mijn eigen houding teweeg? Hoe toon ik gewenst gedrag?
  • Hoe vervang ik waarschuwingen door tips?
  • Hoe zorg ik ervoor dat leerlingen goed op mijn tips reageren?
  • Hoe sturen docent/leerkracht samen met de schoolleiding leerlingen bij?
  • Als de lessen door Vriendelijk orde houden beter verlopen, hoe besteed ik dan de tijd die ik overhoud?

Werkwijze
De docent/schoolleider/OOP/Student zoekt tijdens de cursus naar mogelijk oorzaken van verstoringen. Je bepaalt na de cursus welke tips uit de cursus voor jou bruikbaar zijn en daarbij raadpleeg je deze website. Daarbij ligt enerzijds de focus op hoe om te gaan met verstoringen en anderzijds op hoe maak ik mijn lessen uitdagender voor de leerlingen.

Cursusmateriaal
Het cursusmateriaal is vrij toegankelijk. Na de cursus en voorafgaande aan de cursus, kun je online informatie raadplegen over een vriendelijke én duidelijke manier van werken.

Begeleiding
Iedere cursist krijgt een persoonlijk natraject van een half jaar. Binnen deze termijn kunnen je:

  • per mail de coach om advies vragen.
  • nieuwsberichten op deze site bekijken met praktijkervaringen van andere cursisten.

Verder ontvangen je de nieuwsbrief.

Certificaat
Iedere cursist krijgt na afloop van de cursus een certificaat van deelname.

Diploma
Een cursist kan een vervolgtraject aan vragen. Bij dat traject komt een coach op bezoek op school. Neemt hierover t.z.t contact met ons op, dan bespreken wij de mogelijkheden.
Bij succes ontvang je een diploma  en onderzoekt de coach of er een mogelijkheid is om op jouw school collega’s kennis te laten maken met Vriendelijk orde houden.

Tijdsinvestering
De tijdsinvestering verschilt. Deze is afhankelijk van de huidige situatie, van de tijdens de cursus gestelde doelen én van de inzet.

Niveau
Iedereen kan deelnemen.

Cursus op locatie

Schrijf je in voor een cursus in Amsterdam of, bij meerdere deelnemers van eenzelfde school, voor een cursus op locatie. De cursus gaat al door bij één deelnemer. Maximaal zijn er vijf deelnemers per cursus. Een cursus begint om 10:00 en eindigt om 14:30

Data cursussen:
Vrijdag 19 november 2020
Maandag 14 december 2020
Vrijdag 20 november 2020
Maandag 14 december 2020
Dinsdag 12 januari 2021
Vrijdag 12 februari 2021
Maandag 8 maart 2021
Vrijdag 9 april 2021
Woensdag 26 mei 2021
Vrijdag 11 juni 2021

Schikt de datum niet, neem dan contact op voor een andere datum.

Bij twee of meer deelnemers van dezelfde school is het mogelijk de datum én locatie van de cursus in overleg te bepalen.

Kosten
De kosten bedragen €400,-
Voor studenten is er een gereduceerd tarief van €350,-. Bij het inschrijven vul je bij “factuuradres” je eigen contactgegevens in. Vervolgens schiet je het bedrag voor met iDeal. Dan ontvang je direct per mail een kwitantie van Vriendelijk orde houden. Die kwitantie + je bankafschrift geef je aan de administratie van je school. Bij de cursus is inbegrepen: de handleiding van Vriendelijk orde houden,  één cursus met duur van vier en een half uur én begeleiding per mail gedurende een half jaar.

Cursusmateriaal
Je ontvangt binnen een week een mail met een opdracht en een link naar het cursusmateriaal.

oktober/2020
Gemiddelde beoordeling van laatste 10 deelnemers van zowel online als op locatie op een schaal van 1-10:
9.7

Betaling

Online cursus

De duur van een online sessie is vier uur. Voorlopig bieden wij deze cursus aan aan één cursist tegelijk. Coach voor docenten VO is Johan ’t Hart en voor leerkrachten PO is dit Wietske Tijssen.

Als we je betaling hebben ontvangen, sturen we je binnen een week een word document om uit te printen en ontvang je per mail een paar vragen ter voorbereiding van de cursus. De coach neemt contact met jou op om samen een geschikt moment voor de cursus vast te stellen.  Ook ontvang je een link waarmee je direct gebruik kunt maken van het programma whereby. Dat is het programma dat we gebruiken bij de cursus (vereisten voor dit programma: actuele versie firefox + camera en microfoon). Na de cursus ontvang je als pdf een certificaat van deelname en krijg je gedurende een half jaar begeleiding per mail.

Kosten van een cursus online:
De kosten bedragen €400,-
Voor studenten is er een gereduceerd tarief van €350,-. Bij het inschrijven vul je bij “factuuradres” je eigen contactgegevens in. Vervolgens schiet je het bedrag voor met iDeal. Als je hebt betaald,  ontvang je automatisch per mail een kwitantie van Vriendelijk orde houden. Die kwitantie + je bankafschrift van de betaling declareer je bij de administratie van je school.


Vliegtuigje
Wilt u Vriendelijk orde houden op een andere manier aanbieden op uw school/opleiding/training? Neem dan contact met ons op, we ontwikkelen graag een traject op maat.