Consequent

Johan ’t Hart,

Laatste opmerking toegevoegd in februari 2021

De overeenkomst tussen alle cursisten van Vriendelijk orde houden is dat ze stappen willen zetten op het gebied van orde houden waardoor ze zich prettiger voelen en meer resultaat boeken. Tijdens een cursus komen verschillende invalshoeken aan bod. Elke cursist maak andere keuzes. Vriendelijk orde houden houdt na de cursus de vinger aan de pols door op gezette tijden mails te sturen met de vraag wat het effect was van de cursus op hun lespraktijk. Onlangs kregen wij de volgende reactie van een cursist.

Er is wel iets veranderd aan mijn manier van lesgeven en dat komt wel door bewustwording tijdens de cursus. Ik geef leerlingen bewuster waarschuwingen en geef ze straf (nakomen) als ze over mijn limiet zitten. Ik gebruik de handreikingen van de cursus daar niet direct voor, maar zoals ik al zei, heeft de cursus wel voor bewustwording gezorgd.
Bedankt daarvoor.

Tot zover de reactie van de cursist. Vriendelijk orde houden prefereert in dit verband de termen ‘tips geven’ en ‘bijsturen’ boven waarschuwingen en straf.